top of page

De les pilates, wat mag je verwachten?

Pilates is een les waar houding, stabiliteit, ademhaling en coördinatie centraal staan. Het is dus een effectieve workout waarbij alle spiergroepen versterkt worden om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

De focus tijdens deze les ligt vooral op de ‘core-stability’. Met ‘core’ wordt de romp bedoelt. Door de uitvinder, Joseph Pilates, ook wel de ‘powerhouse’ genoemd. Dit zijn de spieren rondom je rug, buik en bekken. Een sterke core vermindert risico op blessures. Ook de bil –en armspieren komen aan de beurt.

Met pilates verbeter je vooral jouw kracht, flexibiliteit en balans. Je ontwikkelt langere en sterke spieren en versterkt de innercore om de wervelkolom te ondersturen.

Waarom “burning pilates”?

Ik ben persoonlijk van mening dat als mensen naar een groepsles komen, het belangrijk is, dat ze toch wel de spanning op hun spieren voelen. De burning staat dus vooral voor de intensitieit dat de oefeningen toch wel hebben. Verwacht je niet aan een les waarin we allemaal gaan neerliggen op de grond en ons focussen op onze ademhaling. De burning pilates is echt wel een effectieve en spierversterkende les.

Wanneer?

Elke donderdagavond van 19u.30-20u.30 in Oostrozebeke. Inschrijven kan wekelijks.

Meer informatie vind je op https://www.confali.be/lessen.

“Na 10 sessies voel je het verschil, Na 20 sessies zie je het verschil, Na 30 sessies heb je een compleet nieuw lichaam.” Joseph Pilates.

Comments


bottom of page